diumenge, 1 de setembre del 2013

Casal dels Infants - Barri del Raval - Tallers i classes de reforç de català

Hola, amics!! Aquest estiu Converses Musicals ha estat al Barri del Raval. Gràcies a un equip de coordinació professional i participatiu, he pogut viure una experiència inoblidable.

Aquest curs 2013- 2014 està per començar. Doncs, a respirar fons i a moure el cos que tenim moltes ganes de continuar amb aquest camí de música i educació!!

Aviat us comentaré més novetats. 

I ara, gaudiu de la lectura de la notícia.

Més informació: www.casaldelsinfants.org

Obert per vacances

El Casal dels Infants ha omplert les 1.125 places d'activitats d'estiu, el doble que l'any passat

L'esmorzar, el dinar i el berenar s'introdueixen en la normalitat del dia a dia del casal

“No tenim cap constatació de si els infants mengen prou, el que veiem és que pateixen les angoixes i tensions que viuen a casa”, afirmen des de l'entitat

Alguns dels nois que participen a les classes de reforç del Casal dels Infants al Raval, a Barcelona, per presentar-se als exàmens de recuperació de principis de setembre Foto: JUANMA RAMOS.
1
Per primer cop a l'estius'han fet classes de reforç per preparar els exàmens de recuperació de setembre
No han tancat per vacances. Al contrari. Aquest ha estat l'estiu amb més moviment dels 30 anys que fa que funciona el Casal dels Infants. I no només al Raval. També a la Mina-Besòs, a Sant Roc (Badalona), a Santa Coloma de Gramenet i a Salt. S'han omplert les 1.125 places d'activitats d'estiu, el doble que l'any passat. Campaments, sortides, colònies, casals, classes de català... i, des de fa uns dies, també tallers de reforç escolar per a alumnes de primària i secundària. “Ha estat una demanda que hem rebut des d'algunes escoles i instituts. Hi havia nanos que tornaven sense haver fet res a l'estiu, perquè no tenen uns pares que sàpiguen o puguin preocupar-se'n. Tornar amb el dossier d'estiu en blanc també contribueix a la desigualtat”, explica el director de relacions ciutadanes del casal, Enric Canet. Aquests dies diferents espais del casal estan ocupats per grups de joves que es preparen per als exàmens de recuperació de setembre. Conjugacions verbals i operacions matemàtiques. Això sí, a estones es permeten jugar una mica al futbolí.
Els més petits estan encara de colònies. “De fet, fem el de sempre –assenyala Canet–. L'objectiu és que tots els nanos tinguin l'oportunitat de fer unes activitats a l'estiu de manera normalitzada.” I és dins d'aquesta normalitat que el Casal dels Infants, com moltes altres entitats que atenen fills de famílies que viuen amb la pressió de trobar-se en situació de risc d'exclusió, ofereix esmorzar, dinar i berenar, segons l'horari de les activitats. “El que no hem de fer és muntar un menjador d'estiu, però sí que a dins de les franges d'atenció s'hi inclouen els àpats corresponents”, explica Canet. Menjar bé, tant als casals com a les colònies, és un apartat més, com el reforç escolar, els tallers i les activitats lúdiques.
A principis d'any, la directora del casal, Rosa Balaguer, va denunciar que sis de cada deu dels seus usuaris rebien aliments d'alguna altra entitat, i va destacar l' augment de casos de depressió per les situacions de precarietat en què viuen moltes famílies. Ara, en ple debat sobre la malnutrició entre els infants catalans, segons denuncia l'informe que el síndic va presentar ahir al Parlament, al casal insisteixen en el missatge que no pot ser que moltes llars hagin de sobreviure sense ingressos o amb ajudes de misèria. “No tenim cap constatació de si els infants mengen prou –afirma Canet–. Sí que veiem casos d'alimentació inadequada i desequilibrada, perquè no és fàcil aconseguir menjar fresc. El que hi podem fer és garantir que al casal i a les colònies tots els nens mengin de forma equilibrada.” El que reconeixen els professionals del casal és que en determinades zones, precisament on actua l'entitat, les famílies viuen amb molta tensió per les dificultats econòmiques. “Els nanos pateixen les angoixes que viuen a casa. Això sí que ho veiem cada dia. Angoixes perquè no es poden tornar els préstecs, perquè s'acumulen moltes persones en un pis petit... Tot plegat provoca situacions de tensió.”
Juliol i agost a tot drap
Els 125.000 euros recollits amb l'espectacle gastronòmic Ferran Adrià i la fàbrica del menjar solidari, del 9 de juny a l'Auditori de Barcelona; els ajuts de Proinfància de La Caixa, les donacions dels socis, i les aportacions en espècie d'empreses com ara Llet Nostra han permès al casal potenciar les activitats de juliol i agost. “Els diners i també els molts voluntaris –destaca Elisabet Alguazil, responsable de comunicació–. Tot i ser estiu, 300 persones han contribuït al casal fent de voluntaris.”
64
per cent
del pressupost del Casal dels Infants ve de fons privats. L'any 2011 els fons privats significaven el 47% del pressupost de l'entitat.
800
voluntaris
mou a l'any el Casal dels Infants per atendre més de sis mil infants i joves.
Darrera actualització ( Divendres, 30 d'agost del 2013 02:00 )
Publicat a