dimecres, 29 de maig del 2013

Converses Musicals, la seva història



Aquest taller va ser una idea que hi era al meu cap fa molts anys enrere. 
Jo vaig arribar a Barcelona l’any 2001. Vaig iniciar els meus estudis de català l’any 2003 al Centre de Normalització Lingüística. Com a tots els immigrants, vaig haver de fer un gran esforç per aprendre i entendre la llengua catalana.


En aquells temps, una de les coses que més m’animaven era que vivia a la mateixa ciutat de la llengua que estava estudiant. Això era un respir, un llibre obert d'ajuda quotidiana, ja que només havia d’escoltar les persones que hi havia al meu voltant per enriquir-me amb frases fetes, expressions i noves paraules.

La llengua catalana em va agradar des del primer moment i la música també va ser un dels meus interessos culturals més forts.


Llavors, quan a l’any 2009, vaig començar a donar classes de català de forma voluntària a la Xarxa d’Intercanvi Cultural de L’ Hospitalet de Llobregat, vaig veure que la vergonya, la por i la timidesa envaïa a tots els alumnes que volien parlar en català. I sabeu quina va ser la solució per afrontar aquest impediment? La música, el ball, la dinàmica corporal, els jocs, els somriures i sobretot, el diàleg de temes diversos i de la nostra vida quotidiana.


I així va néixer Converses Musicals. Un espai de conversa de català amb música, dinàmiques, jocs i més temes de la nostra vida quotidiana. Per treure fora la vergonya, les pors i els impediments. I així entre tots, compartir, aprendre i transmetre-ho a tothom que estigui interessat a participar-hi.


Benvingut i benvinguda al meu taller!! Moltes gràcies!!